Pogreti špageti: s tem trikom bodo testenine tako okusne, kot bi skuhali sveže

Vam je kosilo ostalo še za večerjo?

Testenine so tisto živilo, ki ga vedno skuhamo več, kot bi jih v resnici lahko pojedli. No, skoraj vedno. Lahko pa trdimo, da je skuhati pravo količino testenin prava umetnost. V brbotajočo vodo jih lačnih oči namreč velikokrat stresemo preveč, nato pa jih ne moremo pojesti do konca. »Nič hudega,« si rečete. »Bodo pa za večerjo!«

A pogreti špageti niso takšna poslastica, kot so bili sveži, kajne? Napili so se namreč omake, malce posušili in nikakor niso več tako čvrsti, kot ko ste jih skuhali prvič. A na srečo obstaja trik, kako jih ponovno »obuditi« in ponoviti okusen obrok, ki ste si ga privoščili za kosilo. Zanj pa potrebujete nekaj žlic skrivne sestavine.

Omaka, ki se je vpila v testenine, je namreč med čakanjem, da se ponovno spomnite nanje malce dehidrirala in njena tekstura ni več takšna, kot bi morala biti. A če ste na to mislili že prej, boste svoje kosilo z veseljem povečerjali kasneje. V kozarec za vlaganje je treba skrivno sestavino, ki bo testenine spet naredila sveže, shraniti že prvič, ko jih kuhamo.

Pogrete testenine so lahko takšne, kot bi jih skuhali prvič

Govorimo o vodi, v kateri so se kuhale testenine. Pisali smo že, da jo po kuhanju nikar ne zavrzite, saj jo k omakam dodajajo tudi najboljši italijanski chefi. Škrob, ki ga spustijo v vodo, je namreč odlično vezivo, ki poveže sestavine v omaki in ustvari kremasto teksturo. Zato jo vedno, ko skuhate preveč vaše najljubše pašte, shranite za kasneje.

Ko boste pogrevali špagete od kosila, v ponev dodajte nekaj žlic škrobne vode in vse skupaj prepražite na zmernem ognju. Tekočina bo pomagala predramiti omako, škrob pa jo bo povezal s testeninami in ustvaril kremast učinek, da vam bodo pogrete testenine teknile ravno tako, kot so vam prvič.

Preberite še: Najboljši recept za testenine iz treh sestavin, ki jih obožujejo Rimljani

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed