Preden začnete z ribanjem sira, vedno naredite to

Fotografija: Qwart/Getty Images

Ribanje sira lahko za seboj pusti precej nereda, razen če uporabimo trik, ki ima veliko pozornosti na družbenih omrežjih.

Recepti pogosto narekujejo ribanje sira, sploh kadar pečemo pice, lazanje ali druge jedi, ki jih želimo gratinirati. Riban sir lahko sicer kupimo že v trgovini, a zdi se nam, da je zaradi dodatkov v njem bolje opraviti malce več dela doma in za ribežen poprijeti sami. Sir bo tako boljšega okusa, prav tako pa smo lahko bolj izbirčni, katero vrsto si želimo naribati.

A ribanje sira povzroča nered. Rokovanje z ribežnom bi uvrstili med manj ljube kulinarične tehnike, še manj radi pa po tem opravilu pospravljamo. Rezine sira namreč lahko letijo naokrog, prav tako je zoprno čiščenje tega orodja. No, s slednjim smo obračunali že pred časom. Danes pa se bomo za vselej znebili še raztresenega sira po našem gospodinjstvu.

Kaj nam je torej storiti? Težavo bo rešila preprosta vrečka za zamrzovanje živil. Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, jo bomo, še preden pričnemo z ribanjem sira, nataknili na spodnji del ribežna. Nato se bomo ribanja lotili kot običajno. Sir se bo nabiral v notranjosti pripomočka, in ko ga bomo imeli dovolj, orodje le dvignemo s podlage, da vsebina preprosto pade v vrečko. Nič ne bo ostalo na mizi, pultu ali celo po tleh.

Tak način ribanja je seveda uporaben tudi takrat, ko moramo obdelati jabolka, korenček ali kaj drugega. Trik pa je še posebno uporaben, če uporabimo vrečko s patentom za zapiranje. Na ta način lahko naribano vedno zatesnimo in postavimo v hladilnik, kjer nas bo počakalo do ponovne uporabe.

Preberite še: Pita, ki jo moramo jesti 6. januarja (VIDEO)

Fotografija: Qwart/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana