Najboljši način za čiščenje ribežna

Ribežen je včasih res nadležen pripomoček.

Če jedem radi dodajate sir ali pa če vsake toliko pripravite jabolčni zavitek, v enem izmed kuhinjskih predalov gotovo hranite ribežen. Nadvse uporabna reč, ki nam služi, kadarkoli moramo naribati parmezan, sadje ali zelenjavo.

Pri ribanju moramo biti zelo pozorni, saj si na ostri površini lahko hitro opraskamo členke. Prav tako previdni pa moramo biti pri čiščenju. Zaradi nepravilne oblike in različnih velikosti luknjic, na katere ribamo, to opravilo namreč ni mačji kašelj. Z gobico za pomivanje posode ne bomo najbolj uspešni, saj bo gobast material naribal ravno tako uspešno kot jabolka za »štrudel«. Prav tako je bolje, da se ne trudimo z golimi rokami, saj se lahko porežemo.

Najbolje je, da uporabimo ščetko. Večjo površino kot ima, hitrejše in bolj uspešno bo čiščenje. Na površino ščetke nanesite kapljico ali dve detergenta, nato pa z njo dobro podrgnite po površini ribežna. Ščetin ščetke ostra površina namreč ne bo poškodovala in tako bodo spretno očistile prav vso umazanijo, ki se je nabrala na našem pripomočku.

Na koncu vse skupaj sperite s toplo vodo in ribežen bo čist. Oh, in še nekaj. Čeprav je ščetka pri čiščenju zelo učinkovata, priporočamo, da strgalnik vedno operete takoj po uporabi, sicer se bo sir zasušil in bo čiščenje precej bolj neprijetno.

Preberite še: Za vas kuhamo: Mojca Koman

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana