Preprost trik, da bo suh kruh zopet mehak in hrustljav

Če se vam je posušil hlebec kruha, še ni nujno, da iz njega naredite drobtine. S tem trikom bo v desetih minutah zopet svež.

Kruh spada med tista živila, ki jih uživamo skoraj vsak dan, zato ga imamo vedno na zalogi. Če ga ne porabimo, se kaj hitro posuši in v takšnih primerih ga navadno spremenimo v drobtine, kruhove cmoke, nadev za piščanca, ocvrte šnite in še bi lahko naštevali mnoge recepte, ki jih lahko preverite tudi tukaj.

Suh hlebec kruha pa še ne pomeni, da je z njim konec in ga ne moremo zaužiti tako kot svežega. Našli smo trik, ki ga tudi v resnici osveži in čeprav smo bili na začetku malce skeptični, smo ugotovili, da pravzaprav odlično deluje. A še preden vam ga razkrijemo, naj vas opozorimo, da je primeren le za hlebce kruha s hrustljavo skorjo. Z belimi štrucami se ne bo obnesel, saj bi njihova puhasta sredica lahko razpadla. Potrebujemo torej suh hlebec sicer hrustljavega kruha.

Voda in aluminijeva folija

Opravka imamo s posušenim kruhom, kar pomeni, da ga je zapustila vlaga. To bomo dovedli kar tako, da cel hlebec postavimo pod tekočo vodo in na hitro zmočimo njegovo skorjo. Nato kruh ovijemo z aluminijevo folijo. Pred tem smo pečico segreli na 150 stopinj Celzija in ko je dovolj vroča, vanjo postavimo v folijo ovit hlebec.

Pečemo deset minut, nato pa ga previdno vzamemo iz pečice, odvijemo folijo in kruh je nared, da zarežemo vanj. Presenečeni boste, saj bo videti kot bi ga ravnokar prinesli iz pekarne. Prav takšen pa bo tudi na okus. Trik lahko uporabite tudi takrat, ko želite servirati še topel kruh. Če želite pogreti svežega, ga namesto pod pipo navlažite s čopičem, pomočenim v vodo.

Preberite še: Porabite bučke in star kruh v jedi, ki jo boste želeli za zajtrk, kosilo in večerjo

Fotografija: KucherAV/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed