
To je pet tako dobrih načinov reciklaže starega kruha, da si jih zapomnimo tudi za čase, ko bo pandemija mimo.
Človek se v obupu rad zateka k iskanju kakih svetlih točk: in ena od mogočih, v tej situaciji, je, da nihče ne bo niti pomislil, da bi stran metal hrano. Kar je bila razmeroma velika težava v prejšnjih, dekadentnih časih. Še zlasti pa ne bomo zametavali starega kruha.
Ne spreglejte: Kako naredimo droži: danes v živo z Anito Šumer
Capunsei: kruhovi njoki iz Lombardije
Priročen in enostaven recept, kako porabiti kruh, ki je že presuh, da bi ga jedli.
Pohane šnite iz pečice
Tokrat se bomo pohanih šnit lotili v pečici, in sicer z okusom, h kateremu precej pripomorejo začimbe.
Narastek z mortadelo, jajci in sirom
Razni narastki, sladki ali slani, so zares najbolj preprost in hkrati okusen način, da porabimo vse mogoče, kar bi lahko zastaralo v hladilniku.
Lablebi: tunizijska zloženka iz starega kruha
Za vse ljubitelje čičerke, ki v tej jedi obogati porabo kruha.
Domači krutoni
Te so pa po župi priplavale. Pečene kruhove kocke so odličen hrustljav element tako v juhah kot solatah, hkrati pa so super ideja, kako porabiti star kruh.