Štirje načini, da se bo maslo hitreje zmehčalo

Maslo je te dni precej popularna sestavina.

Prazniki pomenijo nešteto piškotov, kolačev in tort, njihovi recepti pa nemalokrat zahtevajo veliko masla. In to zmehčanega. To seveda ne pomeni, da lahko maslo raztopimo v kozici, saj se mora zmehčati na sobni temperaturi, da še vedno ostane čvrsto.

Če smo ga pred začetkom peke pozabili vzeti s hladilnika, zdaj pa ga hitro potrebujemo, bo trajalo kar nekaj časa, da se cela kocka zmehča, obstajajo pa štirje hitri triki, ki bodo maslo hitreje pripravili na sodelovanje.

Narežite ga na manjše kocke ali naribajte

Odrežite željen kos masla, ki ga potrebujete v receptu ter ga narežite na manjše kocke. Tako se bo maslo veliko hitreje zmehčalo in kmalu ga boste lahko uporabili, naribano maslo pa bo pripravljeno za akcijo še tisti trenutek.

Povaljajte ga

Kos masla preprosto zapakirajte v plastično vrečko za živila ter čezenj povaljajte z valjarjem. To nekajkrat ponovite in maslo bo kaj kmalu mehko.

Zmehčajte ga na pari

Maslo položite v posodo, na štedilniku pa pripravite parno kopel, tako da v kozici zavrete vodo. Nad paro podržite posodico z maslom, dokler se maslo ne zmehča, pri tem pa pazite, da ne postane tekoče.

Postavite ga v bližino toplote

Kocko masla položite v keramično posodo in jo položite na radiator ali blizu delujoče pečice. Maslo se bo tako hitreje zmehčalo, vam pa ne bo treba dolgo čakati, da spečete svojo najljubšo slaščico.

Preberite še: Naši najbolj priljubljeni triki v 2017

Naslovna fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.