Tako boste najbolj preprosto olupili granatno jabolko

Granatna jabolka so pravo darilo narave. Samo pomislite, kako je za nas v lupino zapakirala sladke bonbone!

A da pridemo do njih, si jih moramo najprej zaslužiti. No, v današnjem času, ko jih lahko kupimo v trgovini, ne bo potrebno veliko truda, a treba je priznati, da je lupljenje granatnih jabolk lahko malce zapleteno. Vsaj zamudno. Če se sadeža ne lotimo pravilno, bomo namesto sadnih biserčkov na krožnik iztisnili le kaplje rdečega soka, se popackali po oblekah, rdeče poškropili stene in v vseh pogledih v kuhinji naredili pravi kaos.

A zapleteno naravno pakiranje nas še vedno ne odvrne od namere, da bomo za praznike krožnike popestrili z dodatkom granatnega jabolka. Navsezadnje gre za sadež, ki je že videti praznično, prav tako slavnosten pa je tudi njegov okus. Iz granatnih jabolk lahko pripravimo božanski sadni sok, lahko ga karameliziramo, z njim posipamo sladice. Da sploh ne začenjamo o tem, kako se prileže k sirni plošči ali srednje pečenemu rdečemu mesu. Odlično!

Odločili smo se torej, da ga bomo vsekakor vključili v svojo božično in novoletno gostijo. Potrebujemo le še trik, ki nam bo olajšal lupljenje granatnega jabolka. Na srečo smo našli kar dva načina, kako se lotiti dela.

Prvi način

Granatno jabolko prerežite na polovici tako, da ga zarežete od strani. Nato v levo (oziroma desno, če ste levičar), primite eno polovico, z drugo pa primite za ročaj kuhalnice ali spatule. Nad skledo za solato nato s kuhalnico začnite rahlo tolči po jabolku, tako, da semena pričnejo padati v posodo. Nikar ne odnehajte, dokler vsa zrna niso v posodi. Na ta način se boste izognili lupljenju notranje kože, v katero so oviti posamezni sklopi sladkih semen. Ko je ena polovica prazna, se lotite še druge.

Drugi način

Lahko pa poskusite tudi tako, kot narekuje spodnji video. Pri vrhu jabolka v lupino zarežite petkotnik, odstranite pokrovček, ki ste ga pravkar naredili, zarežite še štirikrat od vrha navzdol in sadež odprite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @veganashhh on

Preberite še: Svinjska pečenka s slivovo omako in skutnimi štruklji

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed