To pa je presenečenje: preden kumare uporabite v solati, z njimi naredite to

Najbolj osvežilna poletna solata je zagotovo kumarična. Če ste se je letos že malce naveličali, je tukaj trik, zaradi katerega bodo kumare zasijale v novi luči.

Kumare so ene glavnih akterk poletnih jedi: si predstavljate ta letni čas brez tzatzikija, mlečnih kumar ali toplih murk? Tudi mi ne. Najbolj pogosto pa si jih kar narežemo v solato, dodamo šalotko, mogoče še paradižnik in papriko ter okisamo. Kot so nas naučile že babice, narezanih kumar nikoli ne pozabimo posoliti in počakati, da spustijo vodo. Tako so še bolj hrustljave in okusne. A pred tem korakom lahko uporabimo še eno zvijačo iz kitajske kuhinje.

Ste že slišali za zmečkane kumare?

Trik za nove razsežnosti v solati je za nas naravnost zabaven, azijska kulinarika pa ga pozna že od nekdaj. Kumaram odrežemo konce, jih po dolgem prerežemo na pol, nato pa zmečkamo z nožem, ki ima večjo površino (podobno, kot to naredimo s stroki česna). Namesto tega jih lahko damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem. Nato jim po potrebi odstranimo semena in narežemo na manjše kose. Zdaj pride na vrsto sol, da iz kumar izvabi tekočino, nato pa nadaljujemo s svojo najljubšo polivko.

Za boljšo predstavo prilagamo video priljubljenega tiktokerja, ki svojo solato pikantno zaključi. Obvezno prisluhnite, kako hrustljavo zvenijo tako pripravljene kumare.

@chez_jorge

smashed cucumbers 拍黃瓜 🥒 p.s. new q&a video on youtube! link in bio

♬ original sound – George Lee

Se sprašujete, zakaj je vredno poskusiti? Zato ker z zmečkanimi kumarami dosežemo različne teksture, ki jih v ustih zaznamo od mehkih do hrustljavih, hkrati pa na ta način ustvarimo večjo površino, ki vase vsrka vse ostalo, kar dodamo v solato.

Naslovna fotografija: Qwart/Getty Images

Deloindom: Aronija: zrelih plodov ni treba obirati takoj
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed