Mlečne kumare ali tzatziki po slovensko

Osvežilna solata, ki tekne ob jedeh z žara.

Mlečne kumare od nekdaj pripravljajo predvsem v Prlekiji in Prekmurju, kamor smo se tudi podali po recept. Zaupala nam ga je Jožica Škerlak, vodja kuhinje v gostilni Pri Štorklji v Moravskih Toplicah.

To hladno solato se tradicionalno postreže s črnim kruhom, odlična pa bo tudi v družbi žara.

Preberite tudi: Bučke: TOP 30 receptov, ki vas bodo navdušili

Sestavine za 4 osebe

– 500 g kumar
– 1 čebula
– 300 g kisle smetane
– 2 dl jogurta
– ščepec rdeče paprike
– sol, poper

Priprava

1. Kumare operemo, očistimo, naribamo na tanke lističe in solimo.

2. Dodamo na tanko narezano čebulo, kislo smetano in rdečo papriko. Premešamo in postrežemo z domačim črnim kruhom.

Namig uredništva: Kumare narežite še kako drugače, recimo na rezance. Poigrajte se z zelišči, na primer dodajte koper. Od mlečnih izdelkov uporabite pinjenec, kefir …
Priporočamo še: Najbolj sočna orada, pečena v soli

Recept: Jožica Škerlak, vodja kuhinje v gostilni Pri Štorklji v Moravskih Toplicah
Fotografija je simbolična: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana