Trije preprosti triki za ostrejše kuhinjske nože

S topimi rezili hitro staknemo kakšno ureznino.

Med največkrat uporabljenimi gospodinjskimi pripomočki je gotovo kuhinjski nož. Kot že vemo, je dobro, da pri nakupu seta rezil odštejemo kakšen evro več, saj nam bodo kakovostni noži prihranili marsikatero kuhinjsko nevšečnost. A tudi dobre nože je treba vzdrževati. Danes vam razkrivamo tri preproste trike, da bodo vaši noži vedno ostri.

Pomagajte si s keramično skodelico

Če vaše gospodinjstvo ne poseduje brusilnika za nože, še ne pomeni, da morate uporabljati topa rezila. Ostrino lahko popravite na preprost način: potrebujete le keramično skodelico. Obrnite jo na glavo in opazili boste, da je material na njenem spodnjem robu podoben brusilnemu kamnu. Obenj nekajkrat potegnite z nožem. Rezilo bo v nekaj sekundah ostrejše.

Izogibajte se pomivalnemu stroju

Seveda se strinjamo, da je umazano posodo najlažje strpati v pomivalni stroj, da opravi delo namesto nas, a pri nožih velja ostati pri gobici in detergentu. Rezila se namreč med strojnim pomivanjem nekoliko poškodujejo in izgubijo ostrino.

Shranjujte jih obrnjene navzgor

Ob setu nožev ste verjetno dobili ali kupili tudi kocko oziroma stojalo za rezila, a kar vam prodajalci niso povedali, je, da se noži v kocki vseeno malce obrabijo. Da bi se temu izognili, jih shranjujte obrnjene z rezilom navzgor, tako da se ne dotikajo stojala. Ostri bodo ostali dlje časa.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Kuhinjski pripomočki, pri katerih ne smete varčevati

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.