Trik s hladilnikom, zaradi katerega boste prihranili kar nekaj denarja

AndreyPopov/Getty Images

Na ta način bomo zavrgli manj hrane, delovali bolj trajnostno in prihranili več denarja.

V uredništvu Odprte kuhinje si vedno prizadevamo, da bi zavrgli čim manj hrane. A včasih – kljub skrbnemu načrtovanju jedilnika in preudarnemu nakupovanju – pozabimo na kakšno živilo v ozadju hladilnika. Pogled na pretečen rok pa nas spravi kar v slabo voljo. Zato smo v želji, da bi bilo tega čim manj, pobrskali po spletu, da bi našli rešitev.

Pri nešteto idejah, ki jih je mogoče najti na družbenih omrežjih, seveda nismo bili razočarani. Izmed vseh pa se nam je najboljša zdela tista, ki je v resnici čisto preprosta. Zopet smo se vprašali, kako se tega nismo spomnili že prej. A v zadnjem času, ko drsamo po najrazličnejših objavah, se nam to pač vse pogosteje dogaja. Torej, kako poskrbeti, da v prihodnje v promet spravimo vsa živila, še preden jim poteče rok?

Kot smo že omenili, preprosto. Vse, kar je treba narediti, je, da v hladilnik dodamo posodo, v katero shranjujemo živila, ki jih jim bo kmalu pretekel rok trajanja. Ideja je zrasla na zeljniku spletne uporabnice Alysse Miller, ki stoji za instragram profilom Nutrition for littles. Tudi sama je bila namreč vedno znova razočarana, ko se ji je v hladilniku pokvarilo kakšno živilo. Kot pravi, pa se ji, odkar je v svoj hladilnik dodala predal z nalepko hitro porabi, to ne dogaja več.

Toplo priporočamo, da si takšen predal v hladilniku omislite tudi sami in tako poskrbite, da bodo živila, ki jih je treba kmalu porabiti, vedno na vidnem mestu. Na podlagi zaloge v omenjeni posodi nato načrtujte obroke in ko se boste navadili sistema, ga ne boste več zamenjali za nič na svetu. Če pa doma sami uporabljate kakšno drugo rešitev, bomo veseli, da jo z nami in našimi bralci delite v komentarjih na našem facebook profilu.

Preberite še: Tedenski jedilnik: enostavno in poceni, skuhano brez drame

Fotografija: AndreyPopov/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana