Odprta Kuhinja

Tortilje s pivsko omako iz čokolade

Odpri galerijo
A+   A-
Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.


Sestavine:

  • 4 koruzne tortilje v obliki školjke

  • ekstra deviško oljčno olje

  • 150 g svinjske potrebušine

  • 1 sesekljana rumena čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 svež čili

  • 1 žlička mlete paprike

  • 1 žlička kumine

  • 5 češnjevih paradižnikov

  • vejica koriandra

  • 4 listi zelene solate

  • 2 žlici kisle smetane

  • sol/poper

  • 70 g čedarja

  • 50 g temne čokolade

  • nefiltrirano temno pivo

  • 0,2 l goveje osnove

  • 1 mlada čebula


https://www.youtube.com/watch?v=Hg_g-CWlbYU&feature=youtu.be

Postopek:

Najprej se lotimo potrebušine. Narežemo jo na tanke koščke in dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebušino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo in položimo v alu folijo. Zavijemo jih in v foliji položimo v pečico ter še malo pečemo na 200 °C.

Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen in svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče, dodamo malo temnega piva in ga malo povremo.

Vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešamo in precedimo skozi cedilo, da dobimo lepo gladko omako.

Omako vlijemo nazaj v ponev in dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo in dodamo temno čokolado, da se stopi. Po želji začinimo.

Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebušino, prelijemo s pivsko-čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo in nariban čedar.

Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 1.6.2023 ob 20:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj