Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Odpri galerijo
A+ A-
Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.
- 4 koruzne tortilje v obliki školjke
- ekstra deviško oljčno olje
- 150 g svinjske potrebušine
- 1 sesekljana rumena čebula
- 2 stroka česna
- 1 svež čili
- 1 žlička mlete paprike
- 1 žlička kumine
- 5 češnjevih paradižnikov
- vejica koriandra
- 4 listi zelene solate
- 2 žlici kisle smetane
- sol/poper
- 70 g čedarja
- 50 g temne čokolade
- nefiltrirano temno pivo
- 0,2 l goveje osnove
- 1 mlada čebula
https://www.youtube.com/watch?v=Hg_g-CWlbYU&feature=youtu.be
Postopek:
Najprej se lotimo potrebušine. Narežemo jo na tanke koščke in dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebušino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo in položimo v alu folijo. Zavijemo jih in v foliji položimo v pečico ter še malo pečemo na 200 °C.
Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen in svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče, dodamo malo temnega piva in ga malo povremo.
Vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešamo in precedimo skozi cedilo, da dobimo lepo gladko omako.
Omako vlijemo nazaj v ponev in dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo in dodamo temno čokolado, da se stopi. Po želji začinimo.
Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebušino, prelijemo s pivsko-čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo in nariban čedar.
Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.
Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”
Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 1.6.2023 ob 20:06