Odprta Kuhinja

Panakota z vrtnico in jagodami

A+   A-
Privoščite si jo nekje na cvetočem vrtu. Ker jo serviramo v kozarčkih, je ta pankota še kako priročna kot presenečenje na romantičnem izletu.


Sestavine za šest do osem oseb


- 200 ml sladke smetane
- 200 ml mleka
- 2 čajni žlički želatine
- ščepec vanilje v prahu
- domače jagode
- 100 ml rožnega sirupa
- sveži listi vrtnice za okras

Priprava


Sladkor, vaniljo, želatino in nekaj žlic mleka zmešano v gladko mešanico. Preostalo mleko segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Odstavimo, dodamo smetano in mešanico z želatino ter mešamo in spet segrevamo, da se lepo zgosti. Dodamo še rožni sirup.

Nalijemo v kozarce in damo v hladilnik za 2 uri.

Narezane jagode, ki smo jim dodali nekaj kapljic rožnega sirupa, položimo na ohlajeno panakoto in okrasimo z listi vrtnic.

Recept: Patricijo Furlan iz Gostilne Branik
Fotografija: Kristina Smodila, Zgodbe na krožniku
Datum Objave: 1.6.2019 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: