15-minutna zloženka z jagodami in keksi
Odpri galerijo
A+ A-
Preprosteje ne gre, kombinacija okusov pa ne more zgrešiti. Jagode in maslene piškote poveže vaniljev puding, zaradi katerega je vse še slajše in enostavno za pripravo.
Zloženka z jagodami in keksi
- 3 vrečke praška za vaniljev puding
- 10 žlic sladkorja
- 1 l mleka
- 200 g masla, narezanega na koščke
- 4 žlice kisle smetane
- 300 g piškotov petit beurre
- 500 g jagod, narezanih na koščke
- 200 ml smetane za stepanje
Priprava
1. Prašek za puding in sladkor gladko zmešamo z malce mleka. Preostanek mleka zavremo in skuhamo puding. Odstavimo z ognja.
2. V še vroč puding dodamo maslo in dobro pomešamo, da se popolnoma raztopi. Nato primešamo še kislo smetano.
3. V puding z rokami nalomimo piškote in pomešamo s kuhalnico.
4. Na koncu dodamo še jagode in jih nežno vmešamo v kremo s piškoti.
Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/BIC Ljubljana
Fotografije: Sonja Ravbar
Priporočamo še: Pita panakota
Deloindom.si: Ledeni možje in čas za paradižnik
Datum Objave: 16.5.2022 ob 09:05