Odprta Kuhinja

15-minutna zloženka z jagodami in keksi

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosteje ne gre, kombinacija okusov pa ne more zgrešiti. Jagode in maslene piškote poveže vaniljev puding, zaradi katerega je vse še slajše in enostavno za pripravo.


Zloženka z jagodami in keksi



  • 3 vrečke praška za vaniljev puding

  • 10 žlic sladkorja

  • 1 l mleka

  • 200 g masla, narezanega na koščke

  • 4 žlice kisle smetane

  • 300 g piškotov petit beurre

  • 500 g jagod, narezanih na koščke

  • 200 ml smetane za stepanje


Priprava


1. Prašek za puding in sladkor gladko zmešamo z malce mleka. Preostanek mleka zavremo in skuhamo puding. Odstavimo z ognja.

2. V še vroč puding dodamo maslo in dobro pomešamo, da se popolnoma raztopi. Nato primešamo še kislo smetano.

3. V puding z rokami nalomimo piškote in pomešamo s kuhalnico.

4. Na koncu dodamo še jagode in jih nežno vmešamo v kremo s piškoti.

Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/BIC Ljubljana
Fotografije: Sonja Ravbar
Priporočamo še: Pita panakota

Deloindom.si: Ledeni možje in čas za paradižnik
Datum Objave: 16.5.2022 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: