15-minutna zloženka z jagodami in keksi

Preprosteje ne gre, kombinacija okusov pa ne more zgrešiti. Jagode in maslene piškote poveže vaniljev puding, zaradi katerega je vse še slajše in enostavno za pripravo.

Zloženka z jagodami in keksi

  • 3 vrečke praška za vaniljev puding
  • 10 žlic sladkorja
  • 1 l mleka
  • 200 g masla, narezanega na koščke
  • 4 žlice kisle smetane
  • 300 g piškotov petit beurre
  • 500 g jagod, narezanih na koščke
  • 200 ml smetane za stepanje

Priprava

1. Prašek za puding in sladkor gladko zmešamo z malce mleka. Preostanek mleka zavremo in skuhamo puding. Odstavimo z ognja.

2. V še vroč puding dodamo maslo in dobro pomešamo, da se popolnoma raztopi. Nato primešamo še kislo smetano.

3. V puding z rokami nalomimo piškote in pomešamo s kuhalnico.

4. Na koncu dodamo še jagode in jih nežno vmešamo v kremo s piškoti.

Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/BIC Ljubljana
Fotografije: Sonja Ravbar

Priporočamo še: Pita panakota
Deloindom.si: Ledeni možje in čas za paradižnik
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana