Odprta Kuhinja

15-minutne testenine Jamieja Oliverja iz samo petih sestavin

Odpri galerijo
A+   A-
Če si je recept zamislil Jamie Oliver, že vemo, da bo odličen. Če je jed pripravljena v le 15 minutah, toliko bolje!Danes nam je obljubljeno sončno vreme, zato smo si zamislili hiter recept, da se ne bomo predolgo zadržali v kuhinji. Lep dan je pač treba izkoristiti, sploh, ker nam maj zadnje čase pogosto streže z dežnimi kapljami. Po navdih smo se zatekli k Jamieju Oliverju, ki nas vedno prepriča s svojo preprosto kulinariko.

Le pet sestavin in pičlih 15 minut za velik učinek


Tokrat bomo pripravili njegove testenine iz le petih sestavin. Bučke na vrtu sicer še niso dozorele, a jih imamo doma kljub temu velikokrat na zalogi, saj obogatijo marsikatero jed. Poleg njih bomo potrebovali le še svežo meto, ki se gotovo že bohoti na vaših balkonih, parmezan in eno limono. Slednja naj bo ekološko pridelana, saj bomo v testenine vmešali tudi njeno lupinico.

Današnje kosilo bo torej nadvse sveže in spomladansko, hitro in okusno. Zato predlagamo, da se kar lotimo dela. Seveda pa dodajamo tudi video.


Sestavine  • 150 g testenin

  • 2 bučki

  • 15 g sveže mete

  • 30 g parmezana

  • 1 ekološko pridelana limona


Priprava  1. Najprej skuhamo testenine v vreli slani vodi ter jih odcedimo, nekaj vode pa seveda prihranimo za pozneje, saj jo bomo primešali omaki.


2. Narežemo bučke, v ponvi segrejemo nekaj kapljic olja in jih prepražimo.

3. Sesekljamo lističe sveže mete in jih dodamo v ponev. Primešamo testenine in nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale.

4. Operemo limono ter naribamo njeno lupinico. Nato naribamo še parmezan.

5. Preko testenin iztisnemo limonov sok, premešamo in postrežemo na krožnike. Po vrhu potresemo s parmezanom in limonovo lupinico. Po želji pa krožnikom dodamo še nekaj kapljic oljčnega olja.
Preberite še: Preprost ragu Jamieja Oliverja, ki ga bo oboževala cela družina (VIDEO)

Fotografija: lsantilli/Getty Images
Datum Objave: 21.5.2021 ob 08:05

Več iz te teme:

testeninebrezmesne jedibučkeJamie Oliver

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.