Odprta Kuhinja

3 naši najljubši kruhi za poletje

Odpri galerijo
A+   A-
Kruh, se zdi, poleti prinaša neko drugo sporočilo: ni zato, da se najemo. Je zato, da poveže ljudi v iskrenem občutku, da so pomembne stvari v življenju poceni in preproste: dovolj nam je, da smo skupaj, da se ravno prav potrudimo za svojo hrano, pa da si stvari delimo, sproščeni in prijateljski.


Kruhki na palčki
Recept, ki bo naredil piknike in družabne večere ob ognju še bolj magične. Nanj nas je pred leti opozorila naša bralka Irena Hitti. Tole je osnovni recept, preberite, kako se jih loti ona.

ni podpisa
ni podpisa


Kruhki z mocarelo


Malo več oblikovanja, ampak nič kompliciranega. Če je kakšen kruh, ki s svojo obliko kar kriči: skupaj smo, radi se imamo in prišel je naš čas, potem je to ta. Pri nas uspešnica, ne le kadar imamo obiske, ampak tudi za dolge sobotne večere, ko gledamo filme in smo vsi stlačeni na enem kavču: skoraj tako, kot se tiščijo ti kruhki. Ljudem se zdijo na splošno neustavljivi, zato tudi ta na sliki ni več simetrične oblike: kar veliko tistih, ki so šli mimo, ko je pekač čakal na fotografiranje, se ni moglo zadržati.

ni podpisa
ni podpisa


Fokača brez gnetenja, ki uspe vsakemu


Recept, ki ga verjetno največkrat delimo. Eden tistih, pri katerih ne moreš verjeti, kakšna popolnost nastane iz neverjetne preprostosti. Samo ne skoparite z oljčnim oljem in vse se bo dobro izšlo.

Ploščate kruhe, med katere sodi tudi fokača, ki praviloma zahteva veliko gnetenja in prepogibanja, lahko prelisičimo in si olajšamo delo. Verjetno boste prvič v življenju doživeli toliko mehurjev v testu, po katerem se boste sprehodili s svojimi prsti.

ni podpisa
ni podpisa


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Deloindom: Še en razlog, zakaj bi po vašem vrtu morali potresti sladkor
Datum Objave: 22.6.2022 ob 08:06

Več iz te teme:

kruhkruhkifokača

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.