Ananasov kolač

Sočen in aromatičen.

Sestavine

– ananasov kompot
– 230 g masla na sobni temperaturi
– 150 g sladkorja
– 2 jajci
– 2 žlici limonovega soka
– 310 g moke
– žlica pecilnega praška
– ščepec soli
– za glazuro 6 žlic sladkorja v prahu in tri žlice limonovega soka

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 ºC. Model za šarkelj premažemo z maslom ter posujemo z moko, presežek otresemo. Kolač lahko naredimo tudi v okroglem ali kvadratnem pekaču.

2. Ananas +s sirupom do gladkega zmeljemo v blenderju. Ločimo beljake od rumenjakov, iz beljakov stepemo sneg.

3. Maslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo rumenjaka, potem pa vmešamo še beljakov sneg in limonov sok. Moko presejemo s soljo in pecilnim praškom ter dodamo v zmes. Premešamo, da se poveže. Na koncu dodamo še ananas in premešamo.

4. Testo denemo v model ter pečemo kakšnih 50 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Nekaj minut hladimo v modlu, potem pa stresemo na rešetko.

5. Za glazuro sladkor pomešamo z limonovim sokom, da dobimo gosto, a tekočo zmes, in prelijemo po šarklju.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Živila, ki jih je pametno imeti na zalogi, da kuhamo okusno in poceni
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana