Odprta Kuhinja

Bela kremna juha s peteršiljevim oljem

A+   A-
Popolna juhica, primerna tudi za slavnostne obede.


Sestavine


- ½ bele čebule
- 350 g narezanega pora (beli del)
- 220 g na koščke narezanega krompirja
- sol
- 6–7 dl vode
- 0,5–1 dl kokosovega mleka ali sladke smetane
- nekaj vejic peteršilja
- nekaj žlic oljčnega olja

Priprava


1. Na olju prepražimo čebulo, dodamo nasekljan por in na manjše koščke narezan krompir. Pražimo še dobro minutko in zalijemo z vodo. Kuhljamo, dokler ni krompir kuhan. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo še kokosovo mleko in začinimo s soljo.

2. Peteršilj drobno sesekljamo in zmešamo z nekaj žličkami oljčnega olja. Vročo juho postrežemo z žlico peteršiljevega olja.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 8.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

juhe in enolončnicejuhapeteršiljevo olje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja