Bela kremna juha s peteršiljevim oljem

Popolna juhica, primerna tudi za slavnostne obede.

Sestavine

– ½ bele čebule
– 350 g narezanega pora (beli del)
– 220 g na koščke narezanega krompirja
– sol
– 6–7 dl vode
– 0,5–1 dl kokosovega mleka ali sladke smetane
– nekaj vejic peteršilja
– nekaj žlic oljčnega olja

Priprava

1. Na olju prepražimo čebulo, dodamo nasekljan por in na manjše koščke narezan krompir. Pražimo še dobro minutko in zalijemo z vodo. Kuhljamo, dokler ni krompir kuhan. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo še kokosovo mleko in začinimo s soljo.

2. Peteršilj drobno sesekljamo in zmešamo z nekaj žličkami oljčnega olja. Vročo juho postrežemo z žlico peteršiljevega olja.

Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana