Bela torta caprese: noro dobra poletna sladica brez moke

Odpri galerijo
A+ A-
Zunaj hrustljava, znotraj pa svilena in mehka. Popolna sladka radost, v kateri se uteleša svežina limone. Da bo še malce posebna, smo ji dodali timijan.
Torta caprese z limono
- 220 g oluščenih mandljev
- 50 g sladkorja v prahu
- ščep soli
- 70 g škroba
- 10 g pecilnega praška
- 220 g bele čokolade
- 180 g masla
- 5 jajc
- 150 g kristalnega sladkorja
- naribana lupinica 2 bio limon
- 100 ml limončela
- 3 žlice osmukanega limonskega timijana
Priprava
1. Pečico vključimo na 175 stopinj. Dno pekača obložimo s papirjem za peko.
2. Mandlje stresemo v sekljalnik, dodamo sladkor v prahu in jih zmeljemo.
3. Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Zna se zgoditi, da se bosta maščoba in čokolada ločili. A nič hudega, to pomeni, da jima je bilo med topljenjem prevroče. Ko se bosta ohlajali, ju boste malce premešali in spet bosta svileno povezani.
4. Mandljem dodamo lupinico limone, ščep soli, škrob, pecilni prašek in timijan. Pomešamo.
5. Ohlajeni čokoladi primešamo limončelo.
6. Jajca in kristalni sladkor stepamo, da trojno narastejo in postanejo bledo rumene barve.
7. Med srednje močnim stepanjem prilivamo stopljeno čokolado.
8. Mandljevi mešanici dodamo jajčno peno in ročno zmešamo z metlico.
9. Zmes prelijemo v pripravljen pekač in potisnemo v pečico. Pečemo približno 50 minut.
10. Pečen kolač pustimo v pekaču, da se ohladi, šele nato odstranimo obod, obrnemo na servirni krožnik in odstranimo dno s papirjem za peko.
11. Kolač posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Namig: Zelo tekne z nesladkano stepeno smetano. Dodatni sirupi ali sladoled ne pridejo v poštev, saj je tortica malce bolj sladka. A takšno je pač življenje na rajskem otoku Capri.
Priporočamo še: Tople murke: najboljša poletna jed iz kumar (VIDEO)
Datum Objave: 28.7.2022 ob 11:07