Odprta Kuhinja

Bizarna pijača, ki jo v teh dneh pijejo vsi na družbenih omrežjih

Anna Puzatykh/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj porečete na idejo, da bi v svojo pijačo dodali spodnjo sestavino?


Če ste se pitja vode v tem vročinskem valu že malce naveličali, imamo danes za vas morda dobro idejo. No, pravzaprav gre za malce čuden recept, ki smo ga zasledili na družbenih omrežjih. Vplivneži namreč eden za drugim pripravljajo tako imenovani mocktail, v katerega veselo mešajo povsem nepričakovano sestavino.

Morda je najbolje, da najprej pojasnimo, kaj mocktail sploh je. Gre za koktajl, ki ne vsebuje alkohola. Skratka, odlična poletna osvežitev. Danes jo bomo pripravili po navodilih uporabnice tiktoka Katchaomeow. Do zdaj smo se že naučili, da napotki na tej platformi niso kaj preveč zapleteni in tudi tokrat ne bo nič drugače. Pijačo bomo pripravili v le dveh korakih.


Potrebujemo kozarec, ki je napolnjen z ledom, nato pa vanj – vemo, začudeni boste – dodamo žlico svoje najljubše marmelade. Vse skupaj nato prelijemo z gazirano vodo z okusom ali brez in pomešamo. Napitek je pripravljen in najti moramo le še kakšen ležalnik ob bazenu, da bom v mocktailu še bolj uživali

Če dobro premislimo, tiktok pijača pravzaprav ni tako čudna. Koktajli so namreč pogosto sestavljeni iz treh različnih komponent. V njih je nekaj z mehurčki, nekaj sladkega in nekaj z alkoholom. Sladko vlogo navadno odigra kakšen sadni sirup, kar je pravzaprav marmelada v tem primeru. Le, da je v drugačnem agregatnem stanju in vsebuje več sadnega pireja.

No, tudi tale naš mocktail seveda lahko z eno potezo spremenimo v čisto pravi koktajl. Dodamo mu le še merico svoje najljubše alkoholne pijače. Lahko pa napravimo tudi neke vrste spritz, če namesto mineralne vode uporabimo prosecco ali penino. Možnosti za kombiniranje so neskončne, na vas pa je, da najdete svojo najljubšo različico. Oh, in za še boljšo osvežitev lahko dodamo tudi sok limete ali limone.
Preberite še: Breskve s prav posebno stepeno smetano

Fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Deloindom: Kako zmanjšamo kuhinjske odpadke in privarčujemo denar
Datum Objave: 25.7.2022 ob 06:07

Več iz te teme:

marmeladakoktajltiktokmocktail

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.