Odprta Kuhinja

Bobova »enolončnica« s kozicami in mladim krompirjem iz pečice

Odpri galerijo
A+   A-
Za štiri.


Sestavine


- 500 g boba v strokih, 350 g kozic (lahko bio zamrznjenih)
- polovica rdeče paprike, čili v prahu in žlička rdečega popra
- 3 mlade čebulice
- sok in naribana lupina 1 bio limone, oljčno olje
- 1 kg mladega krompirja, poper, sol (po možnosti zeliščna)

Priprava


1. Kozice za 2 minuti stresemo na vročo teflonsko ponev, ki smo jo samo premazali z malo olja, jih obrnemo in pečemo samo še 1–2 minuti, nato preložimo v drugo posodo, polijemo z limonovim sokom in lupinico, potresemo s čilijem in rdečim poprom. Pustimo, da se marinirajo vsaj pol ure.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

3. Medtem operemo krompir in ga kuhamo 7–10 minut (odvisno od velikosti!), prerežemo, osolimo in stresemo v naoljen pekač, premešamo in potisnemo v pečico. Pečemo 35 minut. Proti koncu povečamo temperaturo, če krompir ni »lepo zapečen«!

4. Potem operemo in na manjše kose narežemo stroke boba. Zavremo vodo in jih v njej blanširamo 4–5 minut. Ohladimo v mrzli vodi in odcedimo.

5. Na majhne kocke narežemo papriko. Na drobno narežemo čebulice z zelenjem in jih na olju rahlo prepražimo, dodamo še papriko in pražimo 5–6 minut. Dodamo bob, samo narahlo premešamo, pokrijemo in pustimo na toplem.

6. Preverimo, ali je krompir lepo zapečen, potem samo dodamo kozice z vso tekočino v posodo k bobu s papriko, za 2 minuti malo povišamo temperaturo, razporedimo na krožnike in – dober tek!
Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: