Odprta Kuhinja

Boranja za prste oblizniti

A+   A-
Porabite zaloge stročjega fižola.



Le tri ključne sestavine in boranja, najbolj priljubljena poletna enolončnica, bo nared.

Sestavine (za 4 osebe)


- 400 g teletine
- 500 g stročjega fižola
- 3 čebule
- 3 dl paradižnikove omake
- 2–3 stroki česna
- sol, poper
- malo olja
- žlička kisle smetane (po želji)
Preverite še: Zdaj bodo vaši otroci z veseljem jedli tudi brokoli

Priprava


1. Na segretem olju posteklenimo nasekljano čebulo, nato dodamo na kockice narezano teletino in na zmernem ognju dušimo vsaj 20 minut.

2. Zalijemo s paradižnikovo omako, prilijemo malo vode in dodamo narezan in očiščen stročji fižol. Kuhamo še pol ure. Solimo, popramo. Na koncu lahko dodamo žličko kisle smetane. Zraven lahko postrežemo dober, domač koruzni zdrob.
Preberite še: Zakaj jajc ne smete razbijati na robu posode (in kaj narediti namesto tega)

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele
Vroče na Mični: Urška Drofenik: Tista Slovenka, ki je pustila službo in si s fotoaparatom ustvarila novo
Datum Objave: 14.8.2019 ob 11:08

Več iz te teme:

juhe in enolončnicestročji fižolboranja

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.