
V novem letu bo prav prišel tudi kakšen nov recept za pripravo jajc, se strinjate?
Tisti, ki ste v novo leto vstopili s seznamom novoletnih zaobljub, ste mednje gotovo uvrstili tudi kakšno vrstico v zvezi z zdravim prehranjevanjem. Današnji recept vam lahko pomaga pri uresničevanju dveh: da dan pričnete z zajtrkom ter v svoj jedilnik vnesete lepo količino beljakovin. Danes vam bomo namreč postregli s prav posebno omleto. Pripravljena je v 90 sekundah, še posebno pa jo obožujejo na Tajskem.
Tajska omleta je izjemno preprosta, zanjo potrebujemo le nekaj sestavin, pripravljena pa je v rekordno malo časa. Odličen zajtrk za nora jutra med tednom ali pa len obrok za sobotno dopoldne. In da ne pozabimo omeniti, da je bistvo tokratne različice to, da je omleta zunaj ravno prav hrustljava, znotraj pa mehka in kremasta. Takšni teksturi bo botroval tudi ščepec koruznega škroba.
Tajska omleta
- 2 veliki jajci
- pol čajne žličke kisa ali soka limete
- 1 žlica ribje omake
- 1 žlica vode
- 1 žlica riževe moke ali koruznega škroba
- olje za ponev
Priprava
1. V posodi zmešamo jajca, kis ali limeto, ribjo omako, vodo in škrob. Žvrkljamo z vilicami, da zmes postane penasta.
2. Segrejemo ponev ali vok, dodamo olje in ko je vroče, vlijemo jajčno zmes.
3. Jajčna masa se bo začela dvigovati. Po 20 sekundah omleto obrnemo in pečemo še 20 sekund na drugi strani.
4. Na zunaj hrustljavo omleto odstranimo s ponve in postrežemo na krožnik. Po želji dodamo žličko kremnega sira in vse skupaj potresemo s sveže natrganimi zelišči.
Preberite še: Doma pripravljene kocke za pomoč imunskemu sistemu
Fotografija: Sebalos/Getty Images
Povzeto po miss7.hr