Božanska pečena jed iz bučk, pripravljena v nekaj minutah

Prepričani smo, da imate v teh dneh bučk na pretek, zato bomo pripravili bučkino dobroto iz Toskane, ki ji pravimo scarpaccia.

Verjetno se sprašujete, kaj ta jed pravzaprav je. Naj vam odgovorimo takole: pripravljena je v pečici, od nas ne zahteva veliko truda, v poletnih dneh se nadvse prileže, hkrati pa nam pomaga porabiti presežek bučk z domačega vrta. Je potrebno vedeti še kaj?

No, v zadnjem času je recept za toskansko bučkino scarpaccio nadvse priljubljen na družbenih omrežjih, jed je primerna tudi za vegetarijance ali vegane, sicer pa si jo lahko privoščimo za kosilo ob skledi solate ali pa kot prilogo ob sveže pečenem mesu z žara. Skratka, nadvse priročna in okusna bučkina zapečenka, ki jo morate poskusiti.

@dr.vegan #scarpaccia #veganrecipe #veganrecipes #healthyrecipes #healthyrecipe #healthyrecipeideas #healthyfood #crispyfood #crispy #veganrecipesmadesimple #zucchinirecipes #zucchinirecipe #zucchinirezept #ricettavegana #ricettaveloce #ricettafacile #ricettasemplice #ricettafalice ♬ In The Mood – Glen Miller

Scarpaccia

  • 2 do 3 bučke
  • 1 do 2 čebuli
  • čajna žlička soli
  • skodelica navadne moke
  • 1/3 skodelice koruzne moke
  • poper
  • 1 do 2 žlici oljčnega olja
  • skodelica vode

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Sesekljamo bučke in čebulo in oboje skupaj prepražimo v ponvi.

3. V skledi za solato zmešamo moko, koruzno moko, sol, poper, skodelico vode in oljčno olje.

4. Premešamo, da nastane enotna zmes, nato pa dodamo pražene bučke in čebulo.

5. Namastimo pekač, vanj preložimo vsebino sklede, potresemo s koruzno moko in svežimi zelišči. Potisnemo v ogreto pečico. Pečemo 30 do 40 minut.

Preberite še: Priljubljena italijanska solata, v kateri porabimo star kruh

Fotografija: Azurita/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana