Odprta Kuhinja

Božanska sladica iz kozarčka: jagodni trifle

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Poenostavljena različica tistega, ki so ga razglasili za uradno sladico kronanja Karla III. Namesto biskvita kar piškoti in s kondenziranim mlekom ponarejena slaščičarska krema. To je preprosta, sveža in kremasta slast v kozarčkih, s katero ne morete zgrešiti, saj gre za klasičen preplet okusov.


Jagodni trifle


Za 6 kozarčkov.

  • 5 lističev želatine

  • 6 piškotov savoiardov

  • 2 dl penine

  • 500 g jagod

  • žlica limonovega soka

  • vaniljev sladkor

  • 400 ml mleka

  • 150 g kondenziranega mleka

  • 2 žlici koruznega škroba

  • 2 cm ingverja

  • 2 rumenjaka


Dodatno

  • sladka smetana

  • vaniljev sladkor


Priprava


1. Piškote pomočimo v penino in v vsak kozarec nalomimo enega.

2. Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo.

3. Lotimo se jagodnega želeja. Jagode zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo sladkor in limonov sok ter segrejemo. Ko je pire vroč, dodamo namočeno želatino in posodo umaknemo z ognja. Pomešamo, da se želatina raztopi, in počakamo, da se jagode malce ohladijo, nato jih enakomerno razporedimo po kozarčkih. Postavimo v hladilnik.

4. Naredimo kremo. V posodi z metlico zmešamo mleko, kondenzirano mleko, škrob, nariban ingver in rumenjaka. Postavimo na ogenj in pogosto pomešamo. Ko se začne krema gostiti, neprestano mešamo. Ko zavre, bo nared že v pol minute. Malce jo ohladimo, nato pa enakomerno razporedimo po jagodnem želeju. Vrnemo v hladilnik.

5. Preden sladico ponudimo, stepemo sladko smetano z vaniljevim sladkorjem in jo nabrizgamo po kozarčkih. Količino določite po svojem okusu in glede na tip kozarčka. Moji so širši, tako da sem porabila 350 ml sladke smetane.
ni podpisa
ni podpisa
Namig: Ingver je tukaj, da vse skupaj še povzdigne s svojo pikantnostjo, po želji pa ga lahko tudi izpustite.

Priporočamo še: Trik, kako v trgovini izberete jagode, ki bodo sveže dlje časa
Datum Objave: 19.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

jagodesladica v kozarčkujagodni trifle

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.