Odprta Kuhinja

Breskova marmelada s sivko

Odpri galerijo
A+   A-
Vredno poskusiti, res!


Sestavine


- 700 g breskev (meso)
- 4 osmukani cvetovi sivke
- sok pol limone
- 250 g želirnega sladkorja (2:1)

Priprava


1. Breskvam odstranimo peške in jih v lonec narežemo na manjše koščke. Potresemo z osmukanimi sivkinimi cvetovi.

2. Breskve prelijemo z limonovim sokom in damo kuhat.

3. Po približno 45 minutah s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo želirni sladkor in kuhamo še približno 20 minut. Proti koncu dodamo za noževo konico soli in premešamo.

4. Kozarce segrejemo in v tople natočimo vročo marmelado. Pokrove premažemo z žganjem, zapremo in kozarce prekrijemo z odejo.

5. Pustimo, da se marmelada popolnoma ohladi.

6. Marmelado hranimo v hladilniku.
Priporočamo še:  VIDEO: Najboljša marelična marmelada z malo sladkorja

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 27.6.2018 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj