Breskova marmelada s sivko
Odpri galerijo
A+ A-
Vredno poskusiti, res!
Sestavine
- 700 g breskev (meso)
- 4 osmukani cvetovi sivke
- sok pol limone
- 250 g želirnega sladkorja (2:1)
Priprava
1. Breskvam odstranimo peške in jih v lonec narežemo na manjše koščke. Potresemo z osmukanimi sivkinimi cvetovi.
2. Breskve prelijemo z limonovim sokom in damo kuhat.
3. Po približno 45 minutah s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo želirni sladkor in kuhamo še približno 20 minut. Proti koncu dodamo za noževo konico soli in premešamo.
4. Kozarce segrejemo in v tople natočimo vročo marmelado. Pokrove premažemo z žganjem, zapremo in kozarce prekrijemo z odejo.
5. Pustimo, da se marmelada popolnoma ohladi.
6. Marmelado hranimo v hladilniku.
Priporočamo še: VIDEO: Najboljša marelična marmelada z malo sladkorja
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 27.6.2018 ob 08:06