Odprta Kuhinja

Ajdov puding brez kuhanja

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zavzemanje za trajnostno ravnanje z živili je ključnega pomena, saj lahko vsak od nas s svojimi dejanji prispeva k zmanjšanju količine odpadne hrane. Zato smo v okviru projekta Hrana na dobri poti pripravili nekaj preprostih in okusnih receptov, s katerimi uporabimo sestavine, ki jih imamo doma, ter tako preprečimo nepotrebno zapravljanje hrane.

Sestavine:

  • 100 g kuhane ajdove kaše, HAPPY HARVEST, ostanek iz hladilnika
  • 170 ml mleka ali rastlinskega napitka, BIO natura
  • 1 zrela banana, s HOFER tržnice
  • 2 žlici chia semen, BIO natura
  • 3 čajne žličke presnega kakava
  • 1 žlica agavinega sirupa, ali drugega sladila
  • 20 g arašidovega masla, GOURMET FINEST COUSINE
  • ščep soli
  • 40 g čokoladne granole z arašidi
  • sveže jagode, s HOFER tržnice

Priprava:

  • Kuhano ajdovo kašo, ki nam je ostala nasujemo v kuhinjski mešalnik ali blender. Vanj dodamo še mleko, zrelo banano, chia semena, presni kakav, izbrano sladilo, arašidovo maslo in ščep soli.
  • Vse skupaj mešamo ali blendamo tako dolgo, da dobimo gladko in gosto pudingu podobno maso.
  • Pripravimo 2 steklena kozarca, v katera bomo servirali puding. V vsak kozarec najprej nasujemo 20 g čokoladne granole z arašidi, na granolo pa nadevamo polovico pripravljenega ajdovega pudinga.
  • Puding okrasimo z dodatno granolo in svežimi jagodami.
  • Potem pa samo še uživamo v hranljivem zajtrku, ki spominja na sladico. Pa dober tek.

Vse sestavine za pripravo teh okusnih jedi lahko najdete v vaši najbližji HOFERjevi trgovini. Z nakupom izdelkov, ki jih potrebujete za te recepte, boste prispevali k zmanjšanju količine odpadne hrane ter hkrati uživali v odlični hrani.



Naročnik oglasne vsebine je HOFER

Preberite tudi:

Zajtrk piškot s sladkim krompirjem in borovnicami

 

Datum Objave: 23.10.2023 ob 19:10

Več iz te teme:

receptajdapudingbrez odpadkov

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja