Bučkini polpeti s feto po receptu Donne Hay
Odpri galerijo
A+ A-
Sveži, sočni in zelo okusni.
Priljubljena avstralska kuharica, tamkajšnja vodilna kulinarična urednica in najbolj prodajana avtorica, ki smo jo lahko spoznali tudi že na naših televizijskih zaslonih, slovi po hitrih, svežih in enostavnih recepturah. Pritegnila nas je njena različica vsem poznanih bučkinih ocvrtkov, saj jih te dni še kako pogosto pripravimo iz presežka bučk, ki se pridno razraščajo na naših vrtovih. Da bodo danes malce drugačni, sledite Donnini recepturi. Preizkusili smo jo in obljubimo, da vam ne bo žal. Mogoče jim lahko dodate malce česna ali mediteranskih zelišč, pomislili pa smo še, da bi bili izvrstni, prav bogati, če bi namesto fete uporabili parmezan.
Sestavine
- 5 majhnih bučk (810 g) naribanih bučk
- 3 jajca
- 250 g nadrobljenega sira feta
- 120 g moke
- 1,5 žličke pecilnega praška
- šopek nasekljane mete in peteršilja
- sol in poper
- oljčno olje
Priprava
1. Iz bučk odtisnemo odvečno tekočino. Dona priporoča, da naribane bučke položimo med dve kuhinjski brisači in pritiskamo z dlanmi. Nam pa se zdi, da bi tako porabili preveč papirja (bučk je vendarle kar nekaj), zato se odtiskanja lotite kot občajno: bučke rahlo nasolite, malce počakajte, nato pa jih odtisnite še z dlanmi.
2. V posodi zmešamo vse sestavine: najprej bučke, jajca, feto in zelišča, nato pa še moko s pecilnim, sol in poper.
3. Segrejemo ponev in dodamo malce oljčnega olja. Za en polpet bo dovolj ena žlica mase, ki jo krožno razporedimo po ponvi in na vsaki strani pečemo dve do tri minute.
4. Dona priporoča, da jed postrežemo s solato iz češnjevih paradižnikov, bazilike in mete.
Naš namig: Jed lahko spečete kar v pečici.
Priporočamo še: Trije načini, kako iz presežka bučk pripraviti raznovrstne rezance
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 1.8.2018 ob 09:08