Odprta Kuhinja

Bučna juha s cimetom

A+   A-
Bogato začinjena in osvežujoče pikantna.


Sestavine


- 1 kg rumene buče
- velika bela čebula
- 2 palčki cimeta
- 2 janeževi zvezdi
- pol naribanega muškatnega oreščka
- žlička mlete kumine
- košček svežega ingverja
- 2 rdeča čilija
- 7 dl vode
- 2 čajni žlički soli
- 50 g masla
- sok ene limete

Priprava


1. Bučo olupimo in narežemo na srednje velike kose.

2. Tudi čebulo olupimo, nasekljamo in na maslu prepražimo, da porumeni. Dodamo bučo, sol in naribamo sveži ingver. Premešamo in popražimo. Nato dodamo še preostale začimbe in čili, ki smo mu odstranili semena.

3. Pražimo še slabih pet minut, nato pa zalijemo z vodo in na šibkem ognju kuhamo približno 20 minut.

4. Juho s paličnim mešalnikom pretlačimo, pred tem odstranimo vse trde začimbe. Tik pred serviranjem lahko kanemo nekaj kapljic limetinega soka.

Kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si

Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom

Datum Objave: 3.10.2019 ob 11:10

Več iz te teme:

cimetjuhajagabababučna juhana žlicoSaša Drobnič Škerjanec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja