Bučna krema
A+ A-
Še ena možnost uporabe priljubljenih buč.
Sestavine
- 1 manjša buča hokaido (za 300 g pireja)
- 80 g maskarponeja
- 3 žlice sladkorja v prahu
- vaniljev izvleček (ekstrakt)
- 1,5 dl sladke smetane
- piškoti, najbolje začimbni
Priprava
1. Bučo olupimo in skuhamo do mehkega. Piriramo z žlico nestepene sladke smetane.
2. Ohlajenemu pireju dodamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev izvleček in dobro premešamo.
3. Posebej stepemo smetano, nato jo narahlo vmešamo v bučni pire.
4. Nabrizgamo v kozarčke, okrasimo s kančkom stepene smetane in po vrhu nadrobimo piškote. Postrežemo ohlajeno.
Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom
Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 8.11.2018 ob 09:11