Bučna krema

Še ena možnost uporabe priljubljenih buč.

Sestavine

– 1 manjša buča hokaido (za 300 g pireja)
– 80 g maskarponeja
– 3 žlice sladkorja v prahu
– vaniljev izvleček (ekstrakt)
– 1,5 dl sladke smetane
– piškoti, najbolje začimbni

Priprava

1. Bučo olupimo in skuhamo do mehkega. Piriramo z žlico nestepene sladke smetane.

2. Ohlajenemu pireju dodamo maskarpone, sladkor v prahu, vaniljev izvleček in dobro premešamo.

3. Posebej stepemo smetano, nato jo narahlo vmešamo v bučni pire.

4. Nabrizgamo v kozarčke, okrasimo s kančkom stepene smetane in po vrhu nadrobimo piškote. Postrežemo ohlajeno.

Priporočamo še: Čokoladna torta z rdečim vinom

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed