Bučne kocke s čokolado

Nežni okus buče v spremstvu čokolade. Marsikoga bo okus spomnil na medenjake.

Recept bo napolnil pekače velikosti 24 x 17 centimetrov.

Sestavine

– 90 g rjavega sladkorja
– 3 jajca
– žlička cimeta
– 1/4 žličke mletih klinčkov
– 130 g bučnega pireja (iz buče hokaido)
– 4 žlice olja
– 180–190 g moke
– 1/2 žličke pecilnega praška
– 1/2 žličke sode bikarbone
– ščep soli
– 50 g nasekljane čokolade
– 250 g sira Philadelphia
– 3 žličke sladkorja v prahu

Priprava

1. Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.

2. Sladkor in jajca stepemo. Dodamo cimet, klinčke, bučni pire in olje, premešamo.

3. Postopoma dodamo moko z dodatki.

4. Na koncu vmešamo še na koščke narezano čokolado, vlijemo v dobro namaščen pekač (lahko posut z drobtinami) in pečemo na 175–180 ° C približno 25 minut. Pečeno ohladimo.

5. Za nadev zmešamo sirček s sladkorjem, premažemo ohlajen biskvit in ga narežemo na kocke.

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed