Odprta Kuhinja

Bučne kocke s čokolado

Odpri galerijo
A+   A-
Nežni okus buče v spremstvu čokolade. Marsikoga bo okus spomnil na medenjake.



Recept bo napolnil pekače velikosti 24 x 17 centimetrov.

Sestavine


- 90 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- žlička cimeta
- 1/4 žličke mletih klinčkov
- 130 g bučnega pireja (iz buče hokaido)
- 4 žlice olja
- 180–190 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
- ščep soli
- 50 g nasekljane čokolade
- 250 g sira Philadelphia
- 3 žličke sladkorja v prahu

Priprava


1. Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo.

2. Sladkor in jajca stepemo. Dodamo cimet, klinčke, bučni pire in olje, premešamo.

3. Postopoma dodamo moko z dodatki.

4. Na koncu vmešamo še na koščke narezano čokolado, vlijemo v dobro namaščen pekač (lahko posut z drobtinami) in pečemo na 175–180 ° C približno 25 minut. Pečeno ohladimo.

5. Za nadev zmešamo sirček s sladkorjem, premažemo ohlajen biskvit in ga narežemo na kocke.
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 8.10.2018 ob 18:10

Več iz te teme:

kockebučno pecivo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja