Odprta Kuhinja

Cake pops

A+   A-
Brez mlečnih izdelkov. Poglejte, kako dobro ta sladica posnema ameriški slamnik.


Sestavine


- 5 jajc, 3 dag sladkorja, 1 dl vode
- 0,5 dl olja, 1 dl mandljevega masla
- 25 dag polnozrnate moke, 2 žlički sode bikarbone
- 1,5 dl sirupa smrekovih vršičkov, žlička cimeta
- jedilna čokolada, 2 žlici kokosa

Priprava


1. Rumenjake in beljake ločimo in stepemo sneg.

2. Najprej dobro umešamo sladkor in rumenjake, da zmes po­svetli. Dodamo vodo in olje, moko in sodo bikarbono, dobro premešamo in na koncu na rahlo vmešamo sneg. Vlijemo v velik pekač in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

3. Ohlajen biskvit zmeljemo v multipraktiku, dodamo cimet, mandljevo maslo in sirup smrekovih vršičkov. Zgnetemo v kepo, oblikujemo kroglice in jih nataknemo na palčke.

4. Jedilno čokolado stopimo v posodici nad vročo, a ne vrelo vodno kopeljo. Vanjo pomakamo kroglice na palčki in jih kot sneg zasnežimo s kokosom, ki smo ga prej zmleli v kavnem mlinčku. Za odlaganje cake popsov pride prav embalaža za jajca.
Namig: Smrekovi vršički so sladilo, ki ga veliko uporabljajo tudi vrhunski kuharji. Kar ne morem pozabiti, kako je Bine na moji zadnji delavnici sirup mojstrsko združil z marmelado iz črnega trna, za palačinke. Tokrat mi je prišel prav pri slajenju cake popsov, smrekovi vršički pa so jim dodali še svojo nežno aromo. Pozabite na umetne dodatke. Ozrite se okrog in spodbudite otroke, da v naravi poiščejo še več oblik, ki jih lahko posnemate.

Priporočamo: Enostavne orehove potičke s cimetom

Fotografija: Uroš Hočevar

Recept: Katja Rebolj
Datum Objave: 12.12.2018 ob 21:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: