Odprta Kuhinja

Če imate doma paket šampinjonov, skuhajte to preprosto jed

Foto: Tennessee Witney/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Odlična popestritev jedilnika, na katero boste pomislili večkrat na teden. Umazali boste največ dve posodi, omaka pa se bo skuhala kar v pečici.

Se še spomnite trenutka, ko ste na tiktoku našli testenine s feto in paradižnikom? Obdobje ni bilo prelomno le zato, ker smo opazili, da lahko s pomočjo družbenih omrežij človeštvo postane tako povezano, da vsi kar naenkrat kuhamo iste recepte. Ugotovili smo tudi, da kuhanje omake skoraj vedno lahko opravi tudi pečica in da se marsikateri umazani posodi lahko izognemo, če se poslužimo takšne tehnike priprave. 

Tudi tokrat bomo pripravili kosilo kar v pečici, na jedilniku pa so testenine v gobovi omaki. Če imate v hladilniku na zalogi paket šampinjonov, imate pri roki že skoraj vse sestavine, ki jih potrebujemo. Poleg testenin poljubne oblike recept namreč zahteva le še čebulo, cel česen, mlado špinačo, vejico timijana in zavitek kremnega sirčka. Slednjega lahko uporabite tudi veganske sorte in tako kosilo v trenutku postane primerno za vegane. 

Testenine v gobovi omaki

 • 300 g testenin
 • oljčno olje
 • paket šampinjonov
 • 1 čebula
 • 1 česen
 • vejica timijana
 • zavitek kremnega sira
 • sol
 • poper
 • 2 veliki pesti mlade špinače

Priprava

 1. V loncu skuhamo testenine po navodilih z embalaže in prihranimo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, da jo kasneje primešamo omaki.
 2. Pečico vključimo na 180 stopinj.
 3.  V pekač za lazanjo vlijemo nekaj kapljic oljčnega olja, vanj stresemo narezane šampinjone in čebulo. Premešamo. Dodamo še cel česen, ki smo mu odrezali le vrhove strokov, vejico timijana in kremni sir. Vse skupaj le posolimo in popramo ter pekač potisnemo v pečico. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija, dokler gobe niso lepo dušene in česen zapečen.
 4. Česen stisnemo med ostalo vsebino pekača in odstranimo olupek. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo žlico ali dve vode od testenin. Dodamo mlado špinačo in vse skupaj prekrijemo s testeninami. Vsebino pekača premešamo, po želji dodamo parmezan in postrežemo.

image_alt
Ajdovi kaneloni s šampinjoni

Onaplus.si: Pravilno ločevanje odpadkov: Še vedno napačno odlagamo robčke in papirnate brisačke

Datum Objave: 6.2.2024 ob 06:02

Več iz te teme:

gobešampinjonikosilo iz ene ponvehitro in preprostokosilotestenine

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.