Odprta Kuhinja

Če se vam je stopila banjica sladoleda, specite ta kolač

Odpri galerijo
A+   A-
Ta recept je na svoji spletni strani objavil celo eden najbolj znanih proizvajalcev sladoleda na svetu.



V teh vročih dneh je na zalogi vedno dobro imeti kakšno banjico sladoleda. Ko si privoščimo svojo porcijo, pa jo včasih pozabimo vrniti v zamrzovalnik. Stopljenega posladka ne gre več zamrzovati, škoda pa bi bilo vse skupaj zavreči. Če imate radi sladoledni shake, ga lahko uporabite tudi tako, še bolje pa je, če iz njega pripravite slasten kolač. Zanj namreč potrebujete le še eno sestavino. To je seveda moka, za katero stavimo, da jo imate doma.

Spodaj dodajamo recept, ki ga po želji seveda lahko obogatite tudi z jagodičevjem, oreščki, bananami ali koščki čokolade. Kolač lahko postrežete s kepico sladoleda, čokoladnim namazom ali pa žlico domače marmelade. Tudi žlica stepene smetane na vrhu ne bo škodila.

Sestavine



  • 930 ml sladoleda po vašem okusu

  • 375 g moke

  • žlička pecilnega praška

  • ščepec soli

  • po želji lahko dodate še žlico sladkorja


Priprava


1. Najprej počakamo, da bo banjica sladoleda v celoti stopljena. Med tem moko dobro premešamo s soljo in pecilnim praškom.

2. Pečico vključimo na 175 stopinj Celzija.

3. Sladoled in moko dobro zmešamo in poskrbimo, da ne bo grudic. Testa ne gnetemo, ko ga lahko oblikujemo v hlebček, ga preložimo v podolgovat pekač za peko kruha.

4.  Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 40 minut, nato ga prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo še 10 do 20 minut.

5. Kolač vzamemo iz pečice in ga pustimo na pultu, da se ohladi. Narežemo na rezine in postrežemo s poljubnimi dodatki, ki smo jih našteli zgoraj.
Nasvet: Kolač si lahko privoščite tudi za zajtrk in ga obogatite s sadjem in najljubšim namazom: marmelado, nutello, odličen pa je tudi z arašidovim maslom.

Preberite še: Nedeljska sladica: hitra čokoladna torta brez moke z malinami

Fotografija: nehopelon/Gettyimages

 
Datum Objave: 14.7.2021 ob 08:07

Več iz te teme:

sladoledkolačstopljen sladoled

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.