Češnjeve rezine brez peke (zelo preprost recept)

Odpri galerijo
A+ A-
Hitra sladica iz preprostih sestavin, popolna za takrat, ko je prevroče, da bi se lotili peke.
Češnjeve rezine
Kokosova podlaga
- 150 g namočenih indijskih oreščkov
- 80 g kokosove moke
- 90 g agavovega sirupa
Češnjeva plast
- 120 g namočenih datljev brez koščic
- 80 g kokosove moke
- 80 ml raztopljenega kokosovega olja
- vaniljev sladkor ali žlička vaniljeve paste
- 225 g češenj brez koščic
Obliv
- 100 g temne čokolade (70 % kakava)
- 2 žlički rastlinskega olja
Priprava
1. Najprej se lotimo podlage: 20-centimetrski kvadratni pekač obložimo s papirjem za peko.
2. Namočene indijske oreščke, kokosovo moko in agavov sirup stresemo v sekljalnik in zmeljemo. Ko se začne sprijemati v kepo, vse skupaj pretresemo v pekač, enakomerno razporedimo in potlačimo po podlagi. Postavimo v hladilnik za pol ure, da se utrdi.
3. Datlje, kokos, kokosovo olje in vaniljo stresemo v sekljalnik in meljemo tako dolgo, da se začnejo sestavine sprijemati. Dodamo češnje in meljemo naprej, da se vse lepo poveže. Prelijemo na ohlajeno kokosovo podlago in spet postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.
4. Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo, dodamo olje in pomešamo. Prelijemo na ohlajeno češnjevo plast in poravnamo po celotni površini. Vrnemo v hladilnik vsaj za uro.
5. Sladico osvobodimo pekača in jo narežemo na rezine. Nastalo jih bo kakšnih 20.
Namig: Če boste uporabili odmrznjene češnje, jih morate dobro odcediti.
Priporočamo še: Najbolj preprosto češnjevo pecivo na lončke
Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/Kult 316, BIC Ljubljana
Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 20.6.2022 ob 19:06