Češnjeve rezine brez peke (zelo preprost recept)

Hitra sladica iz preprostih sestavin, popolna za takrat, ko je prevroče, da bi se lotili peke.

Češnjeve rezine so izjemno priročna poletna sladica, za katero ne potrebujemo pečice. Prvo plast sestavljajo indijski oreščki s kokosovo moko in agavovim sirupom. Ko se ta podlaga učvrsti v hladilniku, nanjo prelijemo zmleto mešanico datljev, češenj, kokosove moke in kokosovega olja. Vse skupaj prelijemo s stopljeno čokolado in počakamo, da se ohladi.

Češnjeve rezine

Kokosova podlaga

  • 150 g namočenih indijskih oreščkov
  • 80 g kokosove moke
  • 90 g agavovega sirupa

Češnjeva plast

  • 120 g namočenih datljev brez koščic
  • 80 g kokosove moke
  • 80 ml raztopljenega kokosovega olja
  • vaniljev sladkor ali žlička vaniljeve paste
  • 225 g češenj brez koščic

Obliv

  • 100 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 2 žlički rastlinskega olja

Priprava

1. Najprej se lotimo podlage: 20-centimetrski kvadratni pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Namočene indijske oreščke, kokosovo moko in agavov sirup stresemo v sekljalnik in zmeljemo. Ko se začne sprijemati v kepo, vse skupaj pretresemo v pekač, enakomerno razporedimo in potlačimo po podlagi. Postavimo v hladilnik za pol ure, da se utrdi.

3. Datlje, kokos, kokosovo olje in vaniljo stresemo v sekljalnik in meljemo tako dolgo, da se začnejo sestavine sprijemati. Dodamo češnje in meljemo naprej, da se vse lepo poveže. Prelijemo na ohlajeno kokosovo podlago in spet postavimo v hladilnik za vsaj pol ure.

4. Čokolado raztopimo nad vodno kopeljo, dodamo olje in pomešamo. Prelijemo na ohlajeno češnjevo plast in poravnamo po celotni površini. Vrnemo v hladilnik vsaj za uro.

5. Sladico osvobodimo pekača in jo narežemo na rezine. Nastalo jih bo kakšnih 20.

Namig: Če boste uporabili odmrznjene češnje, jih morate dobro odcediti.

Priporočamo še: Najbolj preprosto češnjevo pecivo na lončke

Priprava: Neli Selan in Lea Sterle/Kult 316, BIC Ljubljana
Fotografije: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed