Česnova juha z zvezdicami iz rženega kruha
A+ A-
To je hitra različica lahke juhe, po kateri ne bo zadaha po česnu.
Sestavine
- 7 velikih strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 l jušne osnove
- žlica limonovega soka
- žlica moke
- žlica kisle smetane
- čili v prahu
- bel poper
Priprava
1. Česen olupimo in drobno nasekljamo.
2. Olje in maslo dodamo v posodo ter segrejemo na srednjo temperaturo, nato dodamo česen ter kratek čas mešamo, da česen zadiši (naj ne postane rjav). Dolijemo jušno osnovo, začinimo s čilijem, poprom in kratko pokuhamo.
3. Kislo smetano in moko pomešamo med seboj, dodamo nekaj tople juhe premešamo ter skozi cedilo zlijemo nazaj v juho (cedilo zato, da ne bo grudic).
4. Prilijemo limonov sok in juho s paličnim mešalnikom pretlačimo. Ponudimo ob rženih zvezdicah, ki jih izrežemo iz tankih rezin kruha.
Namig: V juho lahko zakuhamo tudi ražvrkljano jajce, tako bo bolj nasitna, na krožniku pa dodamo svež nasekljan peteršilj ali timijan.
Fotografije: Eva Legiša
Datum Objave: 20.12.2019 ob 11:12