Čimičuri: sveža omaka za k mesu in ribam

Čimičuri je hladna zelena omaka argentinskih korenin, ki se odlično ujame z mesom in morskimi jedmi, čili v njej pa jed še bolj podžge.

Ključno je, da je ne pripravimo z električnim sekljalnikom, temveč sestavine sesekljamo na roko – koščki v njej morajo biti še vedno dovolj veliki.

Sestavine

  • 150 ml oljčnega olja
  • velik šop svežega peteršilja
  • poljubno pekoč čili
  • 3 stroki česna, sol, poper
  • žlička sušenega origana
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa

Priprava

1. Svež peteršilj splaknemo, osušimo in fino nasekljamo.

2. Čili narežemo na drobne kocke.

3. Česen olupimo in tudi na drobno nakockamo.

4. Sesekljane sestavine zmešamo z oljčnim oljem, origanom in vinskim kisom.

5. Solimo in popramo po okusu.

6. Pred postrežbo naj omaka stoji 30 minut.

7. Tako pripravljen čimičuri zdrži kak dan ali dva v hladilniku.

Preberite tudi: Češnjev štrudelj kot vozliček
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed