Odprta Kuhinja

Čisto preprost jabolčni kolač iz štirih sestavin

Fotografija: eZeePics Studio/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Jesenska sladica? Tale preprosti jabolčni kolač vas bo navdušil!


Zaloge jabolk smo že shranili v shrambo in veselimo se vsake jesenske slaščice, ki jo bomo pripravili iz njih. Ena izmed teh je hiter jabolčni kolač, ki od nas ne zahteva posebnega truda, kljub temu pa bo na mizi in brbončicah naredil velik učinek. Zanj ne potrebujemo posebnega slaščičarskega znanja, le malce iznajdljivosti in jesenske zagnanosti za peko. Najbolje od vsega pa je, da moramo na zalogi imeti le štiri sestavine.

Le kakšen kolač vsebuje samo štiri sestavine, se sprašujete? Brez skrbi, spodnji recept vas bo navdušil, čeprav je pripravljen brez maščobe, pecilnega praška ali kakšnega drugega sredstva za dvigovanje. Za rahlost bodo poskrbela jajca, za sočnost pa jabolka. Kolač bomo pripravljali 25 minut, v pečici pa bo gotov v dobri uri.

Sestavine



  • 3 velika jajca (sobna temperatura)

  • 210 g rjavega sladkorja

  • 200 g jabolk

  • 150 g bele moke

  • 1/4 čajne žličke soli


Priprava


1. Pekač premera 20 cm po dnu namastite z oljem ali maslom, pečico pa segrejte na 180 stopinj Celzija.

2. Z mikserjem stepite jajca, sladkor in sol. Najprej stepajte na nižji hitrosti in nadaljujte na višji, stepajte približno 8 minut, da zmes dobi puhasto strukturo in naraste.

3. Olupite jabolka in jih narežite na koščke. Ni potrebe po perfekcionizmu in enako velikih koščkih.

4. Jajčni zmesi previdno dodajte moko in premešajte s spatulo, nato naj v posodo romajo še jabolka. Premešajte in vse skupaj vlijte v namaščen pekač.

5. Pecite uro in 15 minut. Ko je kolač pečen, naj še vsaj 20 minut počaka v pekaču na putu, šele nato ga osvobodite oboda.
Preberite še: To je ena najboljših in najbolj preprostih slovenskih krompirjevih jedi

Fotografija: eZeePics Studio/Getty Images
Datum Objave: 2.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

kolačjabolkajabolčni kolač

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.