Čokoladna omleta po schwarzwaldsko

Ne upirajte se je, ker je tako puhasta, lahka … Neke vrste pohorska omleta, samo da je čokoladna.

Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.

Sestavine

  • 2 rumenjaka
  • 3 beljaki
  • 20 g moke
  • žlica mleka
  • 20 g sladkorja v prahu
  • za noževo konico soli
  • 15 g nesladkanega kakava
  • žlica masla za peko in moka za pekač

Nadev

  • 60 g višnjeve marmelade
  • 150 g pudinga, čokolada (lahko kupimo že pripravljenega)
  • približno 15 višenj iz kompota

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo ponev ali pekač premera 23 cm ter ga pomažemo z oljem in potresemo z moko.

2. Jajca ločimo, nato rumenjakoma dodamo sladkor in ju penasto stepemo. Dodamo mleko, moko in kakav ter dobro premešamo.

3. Beljake s soljo stepemo v sneg in ga na roke narahlo vmešamo v jajčno maso.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 11–12 minut (in ne več).

5. Omleto še vročo takoj obrnemo na krožnik in polovico namažemo z marmelado, nato s pudingom in obložimo z višnjami ter prepognemo.

6. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Rulada malo drugače: biskvitni srčki s češnjami
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana