Čokoladna omleta po schwarzwaldsko

Ne upirajte se je, ker je tako puhasta, lahka … Neke vrste pohorska omleta, samo da je čokoladna.

Kombinacija različnih tekstur, pa čokoladne sladkosti, ki jo osvežimo z višnjami iz kozarca, je zares mamljiva – ta omleta je tako dobra, da vam bo kar stekla po grlu.

Sestavine

  • 2 rumenjaka
  • 3 beljaki
  • 20 g moke
  • žlica mleka
  • 20 g sladkorja v prahu
  • za noževo konico soli
  • 15 g nesladkanega kakava
  • žlica masla za peko in moka za pekač

Nadev

  • 60 g višnjeve marmelade
  • 150 g pudinga, čokolada (lahko kupimo že pripravljenega)
  • približno 15 višenj iz kompota

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo ponev ali pekač premera 23 cm ter ga pomažemo z oljem in potresemo z moko.

2. Jajca ločimo, nato rumenjakoma dodamo sladkor in ju penasto stepemo. Dodamo mleko, moko in kakav ter dobro premešamo.

3. Beljake s soljo stepemo v sneg in ga na roke narahlo vmešamo v jajčno maso.

4. Vlijemo v pekač in pečemo 11–12 minut (in ne več).

5. Omleto še vročo takoj obrnemo na krožnik in polovico namažemo z marmelado, nato s pudingom in obložimo z višnjami ter prepognemo.

6. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Rulada malo drugače: biskvitni srčki s češnjami
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed