Odprta Kuhinja

Čokoladni jogurtov mousse z dušenimi nektarinami

Odpri galerijo
A+   A-
Hitro pripravljena in osvežilna čokoladno-sadna sladica.



Nektarine po želji lahko zamenjamo z nam ljubim sadjem. Za 6 kozarčkov.

Sestavine


- 1,5 dl sladke smetane
- 2 žlici sladkorja (po okusu lahko več)
- 1/2 žličke vanilje v prahu
- 200 g temne čokolade (koščki)
- 2 žlici ruma
- 300 g grškega jogurta
- 1 nektarina
- 3 žlice ruma
- 1 – 2 žlici sladkorja
- žlica masla

Priprava


1. V kozici do vretja segrejemo sladko smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo in vanjo denemo koščke temne čokolade. Pustimo stati 3 minute, nato dobro premešamo. Dodamo še rum in spet premešamo. Postavimo na stran.

2. V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in mu dodamo čokoladno zmes.

3. Tako pripravljeno maso vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za najman 3 ure, še bolje čez noč.

4. Nektarino narežemo na koščke in jih zmešamo s sladkorjem in rumom. V ponvici stopimo maslo in dodamo nektarine. Kuhljamo nekaj minut, da se malce razpustijo.

5. Nadevamo na pripravljen čokoladni mousse in postrežemo.
Priporočamo še: Bralka priporoča: rahlo in kremno jogurtovo pecivo

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 3.8.2019 ob 07:08

Več iz te teme:

jogurtnektarinejogurtov mousse

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja