
Hitro pripravljena in osvežilna čokoladno-sadna sladica.
Nektarine po želji lahko zamenjamo z nam ljubim sadjem. Za 6 kozarčkov.
Sestavine
– 1,5 dl sladke smetane
– 2 žlici sladkorja (po okusu lahko več)
– 1/2 žličke vanilje v prahu
– 200 g temne čokolade (koščki)
– 2 žlici ruma
– 300 g grškega jogurta
– 1 nektarina
– 3 žlice ruma
– 1 – 2 žlici sladkorja
– žlica masla
Priprava
1. V kozici do vretja segrejemo sladko smetano s sladkorjem in vaniljo. Odstavimo in vanjo denemo koščke temne čokolade. Pustimo stati 3 minute, nato dobro premešamo. Dodamo še rum in spet premešamo. Postavimo na stran.
2. V večji posodi z metlico premešamo grški jogurt in mu dodamo čokoladno zmes.
3. Tako pripravljeno maso vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za najman 3 ure, še bolje čez noč.
4. Nektarino narežemo na koščke in jih zmešamo s sladkorjem in rumom. V ponvici stopimo maslo in dodamo nektarine. Kuhljamo nekaj minut, da se malce razpustijo.
5. Nadevamo na pripravljen čokoladni mousse in postrežemo.
Priporočamo še: Bralka priporoča: rahlo in kremno jogurtovo pecivo
Recept in fotografija: Ana Bulat