Odprta Kuhinja

Čokoladni kolač z bučkami

Chocolate zucchini cake with chocolate chips
Odpri galerijo
A+   A-
Sočen poletni kolač za vse, ki ne morete brez čokolade.


Sestavine


- 300 g moke
- 25 g kakava v prahu
- žlička sode bikarbone
- pol žličke vinskega kamna
- 120 ml mleka
- žlička alkoholnega kisa
- 120 g masla
- 225 g sladkorja
- 118 ml olja
- 2 jajci
- 2 žličke vaniljevega ekstrakta
- 450 g naribanih bučk
- 175 g čokoladnih kapljic

Priprava


1. Pečico segrejemo na 165 stopinj.

2. Namastimo in pomokamo model velikosti 23 x 33 cm.

3. V skledi zmešamo moko, kakav, sodo bikarbono, vinski kamen. V drugi skledi zmešamo mleko in kis, naj stoji pet minut. Primešamo zmehčano maslo, sladkor, olje, jajca in vaniljev ekstrakt.

4. Tekoče sestavine prilijemo k suhim in premešamo, da se povežejo.

5. Dodamo naribane bučke in dobro premešamo. Zmes prelijemo v pekač in posipamo s čokoladnimi kapljicami.

6. Pečemo okoli 45 minut, napravimo preizkus z zobotrebcem (če je suh, je kolač pečen). V pekaču hladimo 10 minut, potem pretresemo na rešetko.
Ne spreglejte: Praznujte z nami ob prvem rojstnem dnevu in si prislužite planetarni mešalec KitchenAid

Recept: N. Z.
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 15.8.2018 ob 18:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj