Odprta Kuhinja

Čokoladni mousse, ki bo postal sladica tega poletja

Magda Tymczyj/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Sladica, ki bo gotova prej kot v pol ure. Mousse oziroma pena je preprosta za pripravo, ni je treba peči, še največ časa nam vzame, da raztopimo čokolado.


A kljub temu recepta ne gre jemati preveč zlahka, če namreč sestavine mešamo preveč na hitro, krema ne bo prav penasta. Zlasti bodimo previdni pri snegu, ki ga res narahlo vmešamo čisto na koncu.

Sestavine (za 4 osebe)



  • 150 g temne (jedilne) čokolade

  • 30 g sladkorja

  • 2 jajci

  • 5 dl sladke smetane

  • 2 žlici kakava

  • 0,5 dl žgane pijače (viski, žganje, liker ...)


Priprava


1. Rumenjake in sladkor penasto umešamo. Dodamo kakav in žgano pijačo (če bodo jedli otroci, jo izpustimo) ter gladko zmešamo.

2. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, posebej stepemo smetano.

3. Čokolado raztopimo v vodni kopeli in malce ohladimo.

4. V rumenjake z ročno metlico vmešamo stopljeno čokolado in slabo polovico smetane.

5. Ko je zmes gladka, s kuhalnico previdno vmešamo še sneg iz beljakov.

6. Peno nadevamo v servirne skodelice.

7. Jagode očistimo in nadevamo na čokoladno kremo ter dobro ohladimo v hladilniku. Preden postrežemo, okrasimo s stepeno smetano.
Preberite še: Klasike z Yasko: Pavlova

Fotografija: Magda Tymczyj/Getty Images
Datum Objave: 16.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

moussesacher

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja