Čokoladni mousse z malinovo kremo

Kako pripravimo veganskega? S tofujem, seveda!

Sestavine

– 400 g svilnatega tofuja
– 100 g temne čokolade
– 75 ml javorjevega sirupa
– pol žličke vanilje v prahu
– košarica malin (250 g)
– sveži lističi mete

Priprava

1. Čokolado nalomimo na koščke in jo v majhni kozici nad soparo raztopimo. Odstavimo in počakamo, da se malo ohladi. Večkrat premešamo, da se na površini ne strdi.

2. V blenderju zmešamo tofu, stopljeno čokolado, javorjev sirup in vaniljo. Na največji hitrosti mešamo približno minuto, da nastane gladka, mehurčkasta krema. Vlijemo jo v pripravljene kozarčke.

3. Speremo blender in v njem zmešamo maline. Če želimo res gladko kremo, maline prepasiramo skozi fino cedilo.

4. Malinovo kremo prelijemo prek čokoladnega moussa in kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Okrasimo z metinimi lističi in ponudimo hladno. Sladica je najboljša, ko se čisto strdi, zaradi tofuja pa ni obstojna več kot en dan.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preverite še: Avokadov čokoladni mousse

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana