
Kako pripravimo veganskega? S tofujem, seveda!
Sestavine
– 400 g svilnatega tofuja
– 100 g temne čokolade
– 75 ml javorjevega sirupa
– pol žličke vanilje v prahu
– košarica malin (250 g)
– sveži lističi mete
Priprava
1. Čokolado nalomimo na koščke in jo v majhni kozici nad soparo raztopimo. Odstavimo in počakamo, da se malo ohladi. Večkrat premešamo, da se na površini ne strdi.
2. V blenderju zmešamo tofu, stopljeno čokolado, javorjev sirup in vaniljo. Na največji hitrosti mešamo približno minuto, da nastane gladka, mehurčkasta krema. Vlijemo jo v pripravljene kozarčke.
3. Speremo blender in v njem zmešamo maline. Če želimo res gladko kremo, maline prepasiramo skozi fino cedilo.
4. Malinovo kremo prelijemo prek čokoladnega moussa in kozarčke postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure. Okrasimo z metinimi lističi in ponudimo hladno. Sladica je najboljša, ko se čisto strdi, zaradi tofuja pa ni obstojna več kot en dan.
Naslovna fotografija: Hana Splichal