Odprta Kuhinja

Čokoladni razpokančki, ki se bodo kar topili v ustih

Crackle baked chocolate cookies in the pan, sprinkled with sugar
Odpri galerijo
A+   A-
Okusni in dišeči pa še lepi povrhu, super za na instagram.


Sestavine



  • 200 g temne čokolade

  • 200 g gladke moke

  • 100 g rjavega sladkorja

  • 50 g masla

  • 2 jajci

  • vaniljev strok

  • ščep soli

  • pol žličke naravnega pecilnega praška

  • sladkor v prahu


Priporočamo še: Pehtranovi razpokančki

Priprava


1. Čokolado in maslo stopimo nad paro, malo ohladimo.

2. Penasto zmešamo jajci in sladkor. Dodamo stopljeno čokolado z maslom. Zmešamo, dodamo vinski kamen, semena, ki smo jih postrgali iz vaniljevega stroka, sol in moko. Zmešamo, da se sestavine dobro premešajo in dobimo homogeno zmes. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Zmes jemljemo z žličko in oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v sladkorju v prahu, potem pa položimo na pekač in potlačimo, sploščimo z dlanjo, da dobimo obliko piškotka ter povzročimo razpoke.

4. Pečemo 10 minut, nekaj minut jih pustimo na pekaču, potem pa prestavimo na rešetko, da se do konca ohladijo.
Priporočamo tudi: 25 piškotov za veseli december

Recept: Urška Splichal
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 2.12.2019 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja