Čokoladni razpokančki, ki se bodo kar topili v ustih

Okusni in dišeči pa še lepi povrhu, super za na instagram.

Sestavine

  • 200 g temne čokolade
  • 200 g gladke moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 50 g masla
  • 2 jajci
  • vaniljev strok
  • ščep soli
  • pol žličke naravnega pecilnega praška
  • sladkor v prahu
Priporočamo še: Pehtranovi razpokančki

Priprava

1. Čokolado in maslo stopimo nad paro, malo ohladimo.

2. Penasto zmešamo jajci in sladkor. Dodamo stopljeno čokolado z maslom. Zmešamo, dodamo vinski kamen, semena, ki smo jih postrgali iz vaniljevega stroka, sol in moko. Zmešamo, da se sestavine dobro premešajo in dobimo homogeno zmes. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Zmes jemljemo z žličko in oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v sladkorju v prahu, potem pa položimo na pekač in potlačimo, sploščimo z dlanjo, da dobimo obliko piškotka ter povzročimo razpoke.

4. Pečemo 10 minut, nekaj minut jih pustimo na pekaču, potem pa prestavimo na rešetko, da se do konca ohladijo.

Priporočamo tudi: 25 piškotov za veseli december

Recept: Urška Splichal
Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed