Čudne, a izjemno okusne testenine Nigelle Lawson, pripravljene v manj kot 20 minutah

Danes bomo skuhali ekstremno hitre testenine s sestavino, ki je niti v sanjah ne bi povezali s pašto.

Stavimo, da še niste poskusili špagetov z arašidovim maslom in gotovo boste do spodnjega recepta malce skeptični. Tudi mi smo bili, a navadili smo se že, da gre Nigelli Lawson pri okusih pač v celoti zaupati. Tokrat je pripravila zares ekspresne testenine, nad katerimi bi se Italijani najbrž malce zmrdovali, a jih na koncu gotovo pojedli z največjim veseljem. Tudi vi jih boste, smo prepričali, nato pa si jih privoščili še celo za malico naslednji dan. 

Sestavine

  • 1240 g mlade špinače
  • 1 žlica soli + 1/4 žličke soli za omako
  • 320 g špagetov
  • 75 g arašidovega masla
  • 2 velika stroka česna
  • 1 čajna žlička sušenega timijana
  • 1/2 čajne žličke čilijevih kosmičev
  • sok 1/2 neškropljene limone
  • 1 ščep paprike v prahu

Priprava

1. Potrebovali boste veliko posodo s pokrovom, v katerem zavrite 2,5 litra vode. V korito položite cedilo, ga napolnite z mlado špinačo in prelijte z vrelo vodo.

2. Na štedilniku zavrite lonec vode in mu dodajte žlico soli. V njej skuhajte testenine na zob (to lahko storite tako, da jih najprej pustite na ognju 2 minuti, nato lonec pokrijete s krpo in pokrovko in pustite na ugasnjenem štedilniku še 8 minut).

3. Ko so testenine kuhane, prihranite 500 ml vode, v kateri so se pripravljale, saj jo boste potrebovali za kremasto omako. Ostalo odlijte skozi cedilo, v katerem čaka špinača.

4. V še vročo in prazno posodo dodajte arašidovo maslo, 125 ml vode od testenin in mešajte. Najprej bo zmes delovala malce čudna, nato pa bo postala svilnato gladka. Dodajte zdrobljena stroka česna, čili, limonov sok, timijan in 1/4 žičke soli ter premešajte. Dodajte še približno 125 ml škrobnate vode in zopet premešajte, da se omaka razredči.

5. V lonec dodajte špinačo in špagete ter vse skupaj premešajte z vilicami. Med tem po potrebi počasi dodajajte preostanek vode od testenin. Poskusite in dodajte limonov sok in sol po okusu.

6. Porcije naložite v globoke krožnike in po vrhu potresite s papriko v prahu. Zraven postrezite krhelj limone, ter ga po želji iztisnite na testenine.

Nasvet: Ostanki testenin so odlična hladna malica za naslednji dan. Le ponovno jih poškropite s krhljem limone, premešajte in zaužijte.
Preberite še: Nasvet Nigelle Lawson, zaradi katerega boste drobtine uporabljali drugače

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana