Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Odpri galerijo
A+   A-
Božanski in po sladkem dišeč piščanec. Ne pozabite dodati gorčice!


Priprava 10 minut, čas peke 30 minut

Sestavine


- 4 piščančja bedra
- žlica gorčice
- 2 veliki čebuli
- 4 večji korenčki
- timijan
- 2 dl rdečega vina
- sol, poper

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 ºC.

2. Čebulo narežemo na krhlje, korenje na trakove in oboje damo v pekač.

3. Piščančja bedra prepolovimo, odstranimo kožo, jih solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako položimo v pekač.

4. Prilijemo še rdeče vino, nato pekač postavimo v segreto pečico.

5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.

6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

7. Ponudimo s hrustljavim kruhom, da z njim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake.

Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poskusite še: polnjene piščančje prsi s slanino in žajbljem
Datum Objave: 18.9.2017 ob 07:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: