Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: pečen tunov file s paradižnikovo solato

A+   A-
Iz sveže tunine.



Priprava: 5 minut.

Sestavine


- 4 za dober prst debeli zrezki sveže tunine
- olje za peko
- sol, poper

Priprava


1. Zrezke tunine oplaknemo, dobro osušimo s servieto in prihranimo.

2. Ponev namastimo in segrejemo.

3. Zrezke tunine položimo na segreto ponev in jih pečemo 2 minuti na vsaki strani.

4. Pečene posolimo, začinimo s sveže mletim poprom iz mlinčka, nato preložimo na krožnik. Ponudimo jih s paradižnikovo solato s popečenimi kruhki po gosti bučni juhi. Za posladek je kepica sladoleda s toplo slivovo omako.

Nasvet: Verjetno vas mika, da bi zrezke pekli dlje, češ saj po 4 minutah še ne morejo biti dovolj pečeni. Nikar! Le tako pečeni in ne dlje bodo sočni, drugače žal le »žaganje«, ki ga je težko prežvečiti.


Različica: Tunine zrezke lahko pred peko 4–5 ur marinirate v hladilniku v limonovem soku, vinu in začimbah. Po mariniranju jih vzemite iz hladilnika in pustite približno pol ure na sobni temperaturi, da se ogrejejo. Tako bodo lepše in hitreje pečeni.


Namig: File tunine je včasih težko dobiti; namesto tega vzemite file palamide, v skrajnem primeru kotlet lososa.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Tabbouleh
Datum Objave: 24.9.2017 ob 08:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: