Odprta Kuhinja

Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Odpri galerijo
A+   A-
Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.



Kakšno pripravi sama, pa lahko preizkusite že danes, saj nam je poleg svojih kuharskih nasvetov zaupala tudi recept, kako se skuha domača goveja juha. Za pripravo boste potrebovali 15 minut, za kuhanje pa 2 do 3 ure, da bo juha zares okusna.

Sestavine (za 6 oseb)



  • 500 g govejega mesa (najbolje pleča)

  • 2 krhki goveji kosti

  • 150 g korenja

  • 100 g gomoljne zelene

  • 80 g rumene kolerabe

  • 50 g stebelne zelene

  • 30 g peteršilja

  • 10 g luštreka

  • 50 g svežega belega zelja

  • muškatni orešček, sol, poper


Priprava


1. V večji lonec damo goveje meso s kostmi in jih prevremo ter poberemo peno. Nato dodamo vse sestavine razen jušnih rezancev, zalijemo do konca z vodo ter rahlo vremo. Ne smete pustiti, da juha močno vre, saj bo postala motna.

2. Juha mora počasi vreti najmanj dve uri, lahko tudi dlje. Pazimo, da nam ne povre.

3. Ker Alma v recept doda malo več gomoljne zelene, kolerabe in korenja, jih po en košček vzamete ven po 20 minutah kuhanja in jih ohladite.

4. Ko je juha kuhana, jo umirite in postrežete z rezanci. Alma jo zelo rada servira z zelenjavo, ki smo jo vzeli prej ven, poleg pa nareže še meso iz juhe.

Fotografija: Peter Irman
Preberite še: Alma Rekić: Kuharske skrivnosti, s katerimi boste izboljšali svojo kuharijo
Datum Objave: 15.6.2020 ob 07:06

Več iz te teme:

juhe in enolončnicegoveja juhaAlma Rekić

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.