Domača goveja juha po receptu Alme Rekić

Goveja juha, kot jo pripravi Alma Rekić.

Goveja juha je nekakšna osnova slovenske kulinarike in kot pravi Alma Rekić, jo mora znati pripraviti čisto vsak.

Kakšno pripravi sama, pa lahko preizkusite že danes, saj nam je poleg svojih kuharskih nasvetov, ki jih najdete tukaj, zaupala tudi recept, kako se pripravi domača goveja juha. Za pripravo boste potrebovali 15 minut, za kuhanje pa 2-3 ure, da bo juha zares okusna.

Sestavine (za 6 oseb)

– 500 gramov govejega mesa (najbolje pleča)
– 2 krhki goveji kosti
– 150 gramov korenja
– 100 gramov gomoljne zelene
– 80 gramov rumene kolerabe
– 50 gramov stebelne zelene
– 30 gramov peteršilja
– 10 gramov luštreka
– 50 gramov svežega belega zelja
– muškatni orešček, sol, poper

Priprava

1. V večji lonec damo goveje meso s kostmi in jih prevremo ter poberemo peno. Nato dodamo vse sestavine razen jušnih rezancev, zalijemo do konca z vodo ter rahlo vremo. Ne smete pustiti, da juha močno vre, saj bo postala motna.

2. Juha mora počasi vreti najmanj dve uri, lahko tudi dlje. Pazimo, da nam ne povre.

3. Ker Alma v recept doda malo več gomoljne zelene, kolerabe in korenja, jih po en košček vzamete ven po 20 minutah kuhanja in jih ohladite.

4. Ko je juha kuhana, jo umirite in postrežete z rezanci. Alma jo zelo rada servira z zelenjavo, ki smo jo vzeli prej ven, poleg pa nareže še meso iz juhe.

Fotografija: Peter Irman

Preberite še: Alma Rekić: Kuharske skrivnosti, s katerimi boste izboljšali svojo kuharijo
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed